Tweedehands vs refurbished printers: Wat is de beste keuze?

Bij de aankoop van een printer kunt u kiezen uit verschillende opties, waaronder nieuwe, tweedehands en refurbished modellen. Maar wat is nu precies het verschil tussen tweedehands en refurbished printers? En welke keuze is het beste voor u? In deze blog leggen we de verschillen uit en helpen we u bij het maken van de beste beslissing voor uw behoeften.

 

Wat zijn tweedehands printers?

Tweedehands printers zijn printers die eerder in bezit zijn geweest van een andere gebruiker. Deze printers worden verkocht in de staat waarin ze verkeren, wat betekent dat er geen verbeteringen of reparaties zijn uitgevoerd voordat ze weer op de markt komen. De staat van een tweedehands printer kan sterk variëren, afhankelijk van hoe de vorige eigenaar de printer heeft gebruikt en onderhouden.

 

Voordelen van tweedehands printers

 • Lage kosten: Tweedehands printers zijn vaak goedkoper dan nieuwe of refurbished modellen. Dit kan een aantrekkelijk optie zijn voor mensen met een beperkt budget.
 • Direct beschikbaar: Aangezien tweedehands printers direct worden verkocht zonder uitgebreide inspectie- of reparatieprocessen, zijn ze vaak snel beschikbaar.

 

Nadelen van tweedehands printers

 • Onzekerheid over kwaliteit: Omdat tweedehands printers geen uitgebreide inspecties of reparaties ondergaan, kan de kwaliteit en betrouwbaarheid variëren.
 • Geen garantie: Tweedehands printers worden meestal verkocht zonder garantie, wat betekent dat u het risico loopt op extra kosten voor reparaties of vervanging.

 

Wat zijn refurbished printers?

Refurbished printers zijn gebruikte printers die grondig zijn geïnspecteerd, gerepareerd en schoongemaakt door professionals voordat ze opnieuw worden verkocht. Deze printers worden vaak voorzien van nieuwe onderdelen en worden getest om ervoor te zorgen dat ze weer als nieuw functioneren. Refurbished printers worden meestal geleverd met een garantie, wat extra zekerheid biedt voor de koper.

 

Voordelen van refurbished printers

 • Betrouwbaarheid: Refurbished printers zijn grondig getest en gerepareerd, wat betekent dat ze betrouwbaar en goed functionerend zijn.
 • Garantie: In tegenstelling tot tweedehands printers, komen refurbished printers vaak met een garantie, wat u extra gemoedsrust geeft.
 • Duurzaamheid: Door te kiezen voor een refurbished printer draagt u bij aan de vermindering van elektronisch afval, wat beter is voor het milieu.

 

Nadelen van refurbished printers

 • Hogere kosten dan tweedehands: Hoewel refurbished printers goedkoper zijn dan nieuwe modellen, zijn ze vaak duurder dan tweedehands printers vanwege de extra inspanningen die worden geleverd om ze te verbeteren en te testen.

 

Welke keuze is het beste voor u?

De keuze hangt af van uw specifieke behoeften en budget. Hier zijn enkele overwegingen die u kunnen helpen bij uw beslissing:

 • Budget: Als u een zeer beperkt budget heeft en bereid bent om het risico te nemen, kan een tweedehands printer een geschikte optie zijn. Houd er echter rekening mee dat dit een grotere gok kan zijn wat betreft de betrouwbaarheid.
 • Betrouwbaarheid en garantie: Als u waarde hecht aan betrouwbaarheid en garantie, dan is een refurbished printer waarschijnlijk de betere keuze. U krijgt een product dat grondig is gecontroleerd en vaak met garantie wordt geleverd.
 • Duurzaamheid: Voor milieubewuste kopers biedt een refurbished printer een goede balans tussen kostenbesparing en duurzaamheid. Door een refurbished model te kiezen, helpt u bij het verminderen van elektronisch afval.

 

De Printerstore helpt u graag verder

Bij de Printerstore bieden we een breed scala aan HP refurbished printers die zijn geïnspecteerd, gerepareerd en getest om ervoor te zorgen dat ze als nieuw functioneren. Of u nu op zoek bent naar een betrouwbare printer voor uw kantoor of thuisgebruik, wij hebben de juiste oplossing voor u. Refurbished printers bieden een uitstekende balans tussen kosten, betrouwbaarheid en duurzaamheid.

 

Ontdek onze webshop

Ontdek ons volledige assortiment aan HP refurbished printers op onze webshop. Investeer in kwaliteit en betrouwbaarheid met een printer van de Printerstore en maak uw werkervaring aangenamer en productiever.

Zo goed als nieuw en plug&play!

De aanbieding was voor een tweedehands kleurenlaser MFP, maar met slechts 20 afdrukken eigenlijk zo goed als nieuw. Zeer goed verpakt en heel snel geleverd (volgende dag). Alle instellingen goed gezet en afgedrukt erbij, dus letterlijk uit de doos, aanzetten, WiFi verbinden en klaar. Super service!

door Leon, Nijmegen - 10 / 10

Prettige en snelle afhandeling

Na telefonisch informatie te hebben ontvangen over een door mij beoogde printer, heb ik die meteen besteld. De volgende dag werd de printer geleverd en de verstrekte informatie was juist. Prima werk. Betrouwbaarheid is een grote deugd!

door Francesco, Maarn - 8 / 10

Printer ziet er prima uit!

Printer ziet er prima uit en werkt naar verwachting. Printkwaliteit ook uitstekend.

door Lukas, Drouwenerveen - 9 / 10

Super tevreden, product was op tijd, netjes verpakt en getest voor verzending

Ik heb een retour gestuurde (dus niet nieuw; maar kort gebruikt) hp laserprinter gekocht bij de printerstore, Deze werd niet in de originele doos bezorgd, maar wel heel netjes in een stevige doos, opgevuld met pur-zakken. De printer was uitvoerig getest en de resultaten zaten bijgevoegd. Verder was er van de "gebruikte" status niets terug te zien.

door roderick, oosterhout - 10 / 10

top geregeld

Makkelijk en snel te bestellen, de volgende dag de printer al in huis:)

door Erik Groenestein, Leusden - 9 / 10

Prima samenwerking, snel en correct

Snelle afhandeling van bestelling en levering.

door Claudia, Breda - 10 / 10

Was top!

vragen goed beantwoord en levering conform afspraak. allen de transferkit was leger dan beloofd en dat wordt binnenkort opgelost met een omruiling.

door bas dijkgraaf, Bilthoven - 9 / 10

Uitstekende prijzen, artikelen en snelheid!

Tegen een goede prijs een MFP aangeschaft. Deze moest op een ander adres dan het factuuradres geleverd worden en dit werd direct geregeld door Nick. Ik heb meteen gevraagd of wij ons ook kunnen melden voor onderhoud / reparatie van MFP's die al in ons bezit zijn en ook hier had Nick direct de oplossing. Al met al een zeer fijne ervaring en zeker een aanrader!

door J.E. , Harderwijk - 10 / 10

Prima geholpen

Gebeld over de printer en heel vriendelijk te woord gestaan door de verkoper en goed uitgelegd wat ik van deze printer kon verwachten. Als ik weer een printer nodig heb kom ik hier zeker terug.

door Marianne Pikaar, Leiden - 10 / 10

Vriendelijk, behulpzaam en snel geleverd: fantastisch dus

Gisteren via internet bij De Printer Store terecht gekomen. Een model bekeken en toch nog maar even gebeld. Medewerker was zeer vriendelijk en vroeg nog even door. Onder andere of ik wel aan wifi had gedacht. Dat was erf dus even bij ingeschoten en tijdens het gesprek ander model uitgezocht. Direct besteld en betaald. Volgende dag al in huis. Keurig verpakt. Kortom: ik ben blij.

door Jan, Amstelveen - 10 / 10