Waarom kiezen voor een refurbished laserprinter?

In de huidige economie zoeken veel bedrijven en consumenten naar manieren om te besparen zonder in te leveren op kwaliteit. Een van de beste manieren om dit te doen, is door te kiezen voor een refurbished laserprinter. Maar wat is een refurbished laserprinter precies, en waarom zou je er een moeten overwegen? In deze blog leggen we uit waarom een refurbished laserprinter een slimme keuze kan zijn voor zowel bedrijven als particulieren.

 

Wat is een refurbished laserprinter?

Een refurbished laserprinter is een gebruikte printer die volledig is gereviseerd en getest om ervoor te zorgen dat hij weer als nieuw functioneert. Dit proces omvat vaak het vervangen van versleten onderdelen, het schoonmaken van de printer, en het uitvoeren van uitgebreide tests om ervoor te zorgen dat de printer in uitstekende staat verkeert.

 

Voordelen van een refurbished laserprinter

 1. Kostenbesparing: Een van de grootste voordelen van het kiezen voor een refurbished laserprinter is de aanzienlijke kostenbesparing. Nieuwe laserprinters kunnen behoorlijk duur zijn, vooral als je op zoek bent naar een model met geavanceerde functies. Refurbished printers zijn meestal 70% goedkoper, waardoor je dezelfde functionaliteit en kwaliteit kunt krijgen voor een fractie van de prijs.
 2. Milieuvriendelijk: Door te kiezen voor een refurbished printer draag je bij aan een duurzamere wereld. Het refurbishen van printers helpt e-waste te verminderen, omdat minder oude apparaten op de vuilnisbelt belanden. Bovendien wordt het aantal nieuwe printers dat geproduceerd moet worden verminderd, wat weer goed is voor het milieu.
 3. Betrouwbaarheid: Veel mensen maken zich zorgen over de betrouwbaarheid van refurbished apparatuur. Echter, gerenommeerde leveranciers van refurbished laserprinters voeren grondige tests en renovaties uit om ervoor te zorgen dat de printers aan hoge kwaliteitsnormen voldoen. Vaak worden deze printers geleverd met garantie, wat extra gemoedsrust biedt.
 4. Uitstekende prestaties: Refurbished laserprinters kunnen vaak dezelfde prestaties leveren als nieuwe modellen. Omdat ze grondig worden gereviseerd, kunnen ze opnieuw jarenlang meegaan en betrouwbare, hoogwaardige prints leveren. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor zowel thuisgebruik als voor kantoren.

Waar moet je op letten bij het kopen van een refurbished laserprinter?

 1. Reputatie van de verkoper: Koop altijd bij een gerenommeerde verkoper die bekend staat om zijn kwaliteitsproducten en goede klantenservice. Lees beoordelingen en vraag naar de refurbish-procedures die ze volgen om er zeker van te zijn dat je een kwalitatief hoogwaardig product krijgt.
 2. Garantie: Controleer of de printer wordt geleverd met een garantie. Dit biedt extra bescherming en zekerheid dat de printer goed zal werken. Een garantieperiode van minstens 6 maanden wordt aangeraden.
 3. Specificaties: Controleer of de specificaties van de refurbished printer voldoen aan jouw behoeften. Denk aan printsnelheid, printkwaliteit, connectiviteitsopties (zoals Wi-Fi of USB), en andere functies die voor jou belangrijk zijn.
 4. Prijsvergelijking: Vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders om er zeker van te zijn dat je een goede deal krijgt. Houd ook rekening met eventuele extra kosten, zoals verzendkosten of installatiekosten.

Veelgestelde vragen over refurbished laserprinters

 1. Zijn refurbished laserprinters net zo goed als nieuwe printers? Ja, een goed gerenoveerde laserprinter kan dezelfde prestaties leveren als een nieuwe printer. De betrouwbaarheid hangt echter af van de kwaliteit van het refurbish-proces en de verkoper.
 2. Hoe lang gaat een refurbished laserprinter mee? De levensduur van een refurbished laserprinter kan net zo lang zijn als die van een nieuwe printer, mits goed onderhouden en afhankelijk van het gebruik.
 3. Zijn er nadelen aan het kopen van een refurbished printer? Het enige mogelijke nadeel is dat de printer eerder gebruikt is, maar bij een betrouwbare verkoper zijn alle defecte onderdelen vervangen en is de printer volledig gereviseerd.

Conclusie

Een refurbished laserprinter biedt talloze voordelen, waaronder aanzienlijke kostenbesparingen, milieuvriendelijkheid, betrouwbaarheid en uitstekende prestaties. Door zorgvuldig te kiezen, kun je genieten van de voordelen van een hoogwaardige printer zonder de hoge kosten van een nieuw model. Overweeg een refurbished laserprinter bij de Printerstore als je op zoek bent naar een betaalbare, duurzame en betrouwbare printoplossing.

Zo goed als nieuw en plug&play!

De aanbieding was voor een tweedehands kleurenlaser MFP, maar met slechts 20 afdrukken eigenlijk zo goed als nieuw. Zeer goed verpakt en heel snel geleverd (volgende dag). Alle instellingen goed gezet en afgedrukt erbij, dus letterlijk uit de doos, aanzetten, WiFi verbinden en klaar. Super service!

door Leon, Nijmegen - 10 / 10

Prettige en snelle afhandeling

Na telefonisch informatie te hebben ontvangen over een door mij beoogde printer, heb ik die meteen besteld. De volgende dag werd de printer geleverd en de verstrekte informatie was juist. Prima werk. Betrouwbaarheid is een grote deugd!

door Francesco, Maarn - 8 / 10

Printer ziet er prima uit!

Printer ziet er prima uit en werkt naar verwachting. Printkwaliteit ook uitstekend.

door Lukas, Drouwenerveen - 9 / 10

Super tevreden, product was op tijd, netjes verpakt en getest voor verzending

Ik heb een retour gestuurde (dus niet nieuw; maar kort gebruikt) hp laserprinter gekocht bij de printerstore, Deze werd niet in de originele doos bezorgd, maar wel heel netjes in een stevige doos, opgevuld met pur-zakken. De printer was uitvoerig getest en de resultaten zaten bijgevoegd. Verder was er van de "gebruikte" status niets terug te zien.

door roderick, oosterhout - 10 / 10

top geregeld

Makkelijk en snel te bestellen, de volgende dag de printer al in huis:)

door Erik Groenestein, Leusden - 9 / 10

Prima samenwerking, snel en correct

Snelle afhandeling van bestelling en levering.

door Claudia, Breda - 10 / 10

Was top!

vragen goed beantwoord en levering conform afspraak. allen de transferkit was leger dan beloofd en dat wordt binnenkort opgelost met een omruiling.

door bas dijkgraaf, Bilthoven - 9 / 10

Uitstekende prijzen, artikelen en snelheid!

Tegen een goede prijs een MFP aangeschaft. Deze moest op een ander adres dan het factuuradres geleverd worden en dit werd direct geregeld door Nick. Ik heb meteen gevraagd of wij ons ook kunnen melden voor onderhoud / reparatie van MFP's die al in ons bezit zijn en ook hier had Nick direct de oplossing. Al met al een zeer fijne ervaring en zeker een aanrader!

door J.E. , Harderwijk - 10 / 10

Prima geholpen

Gebeld over de printer en heel vriendelijk te woord gestaan door de verkoper en goed uitgelegd wat ik van deze printer kon verwachten. Als ik weer een printer nodig heb kom ik hier zeker terug.

door Marianne Pikaar, Leiden - 10 / 10

Vriendelijk, behulpzaam en snel geleverd: fantastisch dus

Gisteren via internet bij De Printer Store terecht gekomen. Een model bekeken en toch nog maar even gebeld. Medewerker was zeer vriendelijk en vroeg nog even door. Onder andere of ik wel aan wifi had gedacht. Dat was erf dus even bij ingeschoten en tijdens het gesprek ander model uitgezocht. Direct besteld en betaald. Volgende dag al in huis. Keurig verpakt. Kortom: ik ben blij.

door Jan, Amstelveen - 10 / 10

9.7

162 beoordelingen

Kiyoh