Oplossen van een HP printer foutmelding: Een stap-voor-stap gids

Wanneer je HP printer een foutmelding geeft, kan dit tot verwarring en frustratie leiden. In deze blog van de Printerstore leggen we de betekenis uit van enkele veelvoorkomende HP printer foutmeldingen en hoe je ze kunt oplossen.

 

HP printer foutmelding 02: Problemen met de printerkabel

De foutmelding 02 op een HP printer duidt op een probleem met de printerkabel. Probeer eerst de kabel los te koppelen en daarna weer vast te maken. Herstart de printer na deze stap. Blijft de foutmelding? Overweeg dan een nieuwe printerkabel en update ook de printerdrivers. Als de foutmelding 02 aanhoudt, kan dit wijzen op een hardwareprobleem.

 

HP printer foutmelding 12: Open klep of probleem met cartridge

De foutmelding 12 op een HP printer wijst op een open klep of een probleem met de cartridge-installatie. Controleer of alle kleppen goed gesloten zijn en of de cartridges correct zijn geplaatst.

 

HP printer foutmelding 13 of E3: Papierstoring

Een papierstoring wordt aangeduid met foutmelding 13 of E3 op HP printers. Als dit gebeurt, zet je de printer uit en open je de klep. Verwijder het vastgelopen papier voorzichtig en in een rechte lijn.

 

HP printer foutmeldingen 41/49: Motor- of firmwareproblemen

De foutmeldingen 41 en 49 duiden op een tijdelijke fout in de motor of een firmware-probleem. Annuleer de huidige printopdracht, controleer of alle kleppen gesloten zijn, of de cartridges correct zijn geïnstalleerd en of de printer goed aangesloten is. Een firmware-update en een herstart van de printer kunnen deze foutmeldingen verhelpen.

 

Hoe voer je een reset uit op een HP printer?

Voor sommige problemen kan het nodig zijn om je HP printer te resetten. Hier is hoe je dat doet:

  1. Zorg dat de printer ingeschakeld is en wacht tot deze volledig is opgestart.
  2. Ontkoppel eventuele datakabels van de printer.
  3. Haal de stekker van de printer uit het stopcontact terwijl deze nog aan staat.
  4. Wacht minimaal één minuut.
  5. Sluit de printer weer aan en zet deze aan indien nodig.
  6. Volg de aanwijzingen voor kalibratie op het scherm van de printer, indien gevraagd.
  7. Sluit de printer opnieuw aan op de datakabels.

 

Conclusie: Effectief afhandelen van HP printer foutmeldingen

Door deze stappen te volgen, kun je veelvoorkomende HP printer foutmeldingen zelf oplossen. Regelmatig onderhoud en het bijwerken van je printer zijn essentieel om deze foutmeldingen te voorkomen en te verhelpen. Kom je er nog niet aan uit? Neem dan contact met ons op.

Zo goed als nieuw en plug&play!

De aanbieding was voor een tweedehands kleurenlaser MFP, maar met slechts 20 afdrukken eigenlijk zo goed als nieuw. Zeer goed verpakt en heel snel geleverd (volgende dag). Alle instellingen goed gezet en afgedrukt erbij, dus letterlijk uit de doos, aanzetten, WiFi verbinden en klaar. Super service!

door Leon, Nijmegen - 10 / 10

Prettige en snelle afhandeling

Na telefonisch informatie te hebben ontvangen over een door mij beoogde printer, heb ik die meteen besteld. De volgende dag werd de printer geleverd en de verstrekte informatie was juist. Prima werk. Betrouwbaarheid is een grote deugd!

door Francesco, Maarn - 8 / 10

Printer ziet er prima uit!

Printer ziet er prima uit en werkt naar verwachting. Printkwaliteit ook uitstekend.

door Lukas, Drouwenerveen - 9 / 10

Super tevreden, product was op tijd, netjes verpakt en getest voor verzending

Ik heb een retour gestuurde (dus niet nieuw; maar kort gebruikt) hp laserprinter gekocht bij de printerstore, Deze werd niet in de originele doos bezorgd, maar wel heel netjes in een stevige doos, opgevuld met pur-zakken. De printer was uitvoerig getest en de resultaten zaten bijgevoegd. Verder was er van de "gebruikte" status niets terug te zien.

door roderick, oosterhout - 10 / 10

top geregeld

Makkelijk en snel te bestellen, de volgende dag de printer al in huis:)

door Erik Groenestein, Leusden - 9 / 10

Prima samenwerking, snel en correct

Snelle afhandeling van bestelling en levering.

door Claudia, Breda - 10 / 10

Was top!

vragen goed beantwoord en levering conform afspraak. allen de transferkit was leger dan beloofd en dat wordt binnenkort opgelost met een omruiling.

door bas dijkgraaf, Bilthoven - 9 / 10

Uitstekende prijzen, artikelen en snelheid!

Tegen een goede prijs een MFP aangeschaft. Deze moest op een ander adres dan het factuuradres geleverd worden en dit werd direct geregeld door Nick. Ik heb meteen gevraagd of wij ons ook kunnen melden voor onderhoud / reparatie van MFP's die al in ons bezit zijn en ook hier had Nick direct de oplossing. Al met al een zeer fijne ervaring en zeker een aanrader!

door J.E. , Harderwijk - 10 / 10

Prima geholpen

Gebeld over de printer en heel vriendelijk te woord gestaan door de verkoper en goed uitgelegd wat ik van deze printer kon verwachten. Als ik weer een printer nodig heb kom ik hier zeker terug.

door Marianne Pikaar, Leiden - 10 / 10

Vriendelijk, behulpzaam en snel geleverd: fantastisch dus

Gisteren via internet bij De Printer Store terecht gekomen. Een model bekeken en toch nog maar even gebeld. Medewerker was zeer vriendelijk en vroeg nog even door. Onder andere of ik wel aan wifi had gedacht. Dat was erf dus even bij ingeschoten en tijdens het gesprek ander model uitgezocht. Direct besteld en betaald. Volgende dag al in huis. Keurig verpakt. Kortom: ik ben blij.

door Jan, Amstelveen - 10 / 10