Printer problemen: Top 5 veelvoorkomende problemen en hun oplossingen

Loopt het papier in je printer vast? Zijn er op de prints, vlekken, strepen of vegen te zien? Of heeft je printer last van een ander technisch mankement? Het overkomt je altijd op een moment waar je zelf niet op zit te wachten! Hier vind je 5 meest voorkomende printer problemen, met daarbij een aantal tips hoe je deze problemen zelf kunt oplossen en of kunt voorkomen.

1. Het meest voorkomende printer probleem: Mijn printer wilt niet printen

Als je printer geen foutmeldingen aangeeft, controleer dan eerst of je printer nog steeds is aangesloten is via USB of kabel. Heb je een draadloos model? Check dan of de WiFi is ingeschakeld en je verbonden bent met het juiste netwerk.

De printer driver en software moeten op de computer waarmee je af wilt drukken worden geïnstalleerd. Vaak doet je computer dit automatisch bij het aansluiten van een printer, maar soms is dit niet het geval. Je zal de software moeten installeren of een update moeten uitvoeren voor je weer kan printen. 2. Lichte banen op de afdruk – een vaak voorkomend printer probleem

Heb je last van banen door je foto of logo? Meestal komt dit door het niet goed verdelen van de toner in de procesunit. Dit printer probleem kan je oplossen door de kalibratie uit te voeren. Deze is te vinden in het Systeemmenu van je printer onder Onderhoud.

3. Strepen tijdens het scannen en kopiëren

Heb jij strepen tijdens het scannen of kopiëren? In de meeste gevallen zit er vuil op de scanglas van de scanner. Dit scanglas zit naast de grote glasplaat onder de klep. De oplossing voor dit printer probleem is eenvoudig: reinig de sleufglas met een droge doek. Zie je daarna nog strepen? Gebruik dan een licht vochtige doek.

4. Papierstoringen en hoe deze op te lossen

Door het niet juist plaatsen van het papier in de printer, kan er een papierstoring ontstaan. Zo los je dit papier probleem op. Zorg ervoor dat het papier:

  • strak opgesloten ligt tussen de geleiders
  • geen omgevouwen hoeken aan het papier zitten
  • geen papier dubbel gevouwen ligt in de papiercassette
  • er geen papier achter de papiercassette ligt

5. Technische defecten bij printers

Een technisch defect zie je meestal op het display van je printer, of er brandt een rood waarschuwingslampje. In de meeste gevallen zie een foutcode in beeld beginnend met een C.

Probeer het volgende:

  • zet de printer uit met de hoofdschakelaar
  • schakel de printer na 10 seconden weer in met de hoofdschakelaar

Als de foutcode niet verschijnt binnen 5 minuten na het inschakelen, dan kan je de printer weer gebruiken.

Als je ondanks deze tips toch nog problemen ondervindt met je printer, wacht dan niet langer! Neem contact op met ons team van experts voor professionele ondersteuning en advies. Klik hier om direct hulp te krijgen voor je printer problemen. Je printer verdient het om optimaal te functioneren, en wij zijn er om je te helpen dat te realiseren!

Zo goed als nieuw en plug&play!

De aanbieding was voor een tweedehands kleurenlaser MFP, maar met slechts 20 afdrukken eigenlijk zo goed als nieuw. Zeer goed verpakt en heel snel geleverd (volgende dag). Alle instellingen goed gezet en afgedrukt erbij, dus letterlijk uit de doos, aanzetten, WiFi verbinden en klaar. Super service!

door Leon, Nijmegen - 10 / 10

Prettige en snelle afhandeling

Na telefonisch informatie te hebben ontvangen over een door mij beoogde printer, heb ik die meteen besteld. De volgende dag werd de printer geleverd en de verstrekte informatie was juist. Prima werk. Betrouwbaarheid is een grote deugd!

door Francesco, Maarn - 8 / 10

Printer ziet er prima uit!

Printer ziet er prima uit en werkt naar verwachting. Printkwaliteit ook uitstekend.

door Lukas, Drouwenerveen - 9 / 10

Super tevreden, product was op tijd, netjes verpakt en getest voor verzending

Ik heb een retour gestuurde (dus niet nieuw; maar kort gebruikt) hp laserprinter gekocht bij de printerstore, Deze werd niet in de originele doos bezorgd, maar wel heel netjes in een stevige doos, opgevuld met pur-zakken. De printer was uitvoerig getest en de resultaten zaten bijgevoegd. Verder was er van de "gebruikte" status niets terug te zien.

door roderick, oosterhout - 10 / 10

top geregeld

Makkelijk en snel te bestellen, de volgende dag de printer al in huis:)

door Erik Groenestein, Leusden - 9 / 10

Prima samenwerking, snel en correct

Snelle afhandeling van bestelling en levering.

door Claudia, Breda - 10 / 10

Was top!

vragen goed beantwoord en levering conform afspraak. allen de transferkit was leger dan beloofd en dat wordt binnenkort opgelost met een omruiling.

door bas dijkgraaf, Bilthoven - 9 / 10

Uitstekende prijzen, artikelen en snelheid!

Tegen een goede prijs een MFP aangeschaft. Deze moest op een ander adres dan het factuuradres geleverd worden en dit werd direct geregeld door Nick. Ik heb meteen gevraagd of wij ons ook kunnen melden voor onderhoud / reparatie van MFP's die al in ons bezit zijn en ook hier had Nick direct de oplossing. Al met al een zeer fijne ervaring en zeker een aanrader!

door J.E. , Harderwijk - 10 / 10

Prima geholpen

Gebeld over de printer en heel vriendelijk te woord gestaan door de verkoper en goed uitgelegd wat ik van deze printer kon verwachten. Als ik weer een printer nodig heb kom ik hier zeker terug.

door Marianne Pikaar, Leiden - 10 / 10

Vriendelijk, behulpzaam en snel geleverd: fantastisch dus

Gisteren via internet bij De Printer Store terecht gekomen. Een model bekeken en toch nog maar even gebeld. Medewerker was zeer vriendelijk en vroeg nog even door. Onder andere of ik wel aan wifi had gedacht. Dat was erf dus even bij ingeschoten en tijdens het gesprek ander model uitgezocht. Direct besteld en betaald. Volgende dag al in huis. Keurig verpakt. Kortom: ik ben blij.

door Jan, Amstelveen - 10 / 10