Printer kan niet gevonden worden door computer

Het kan voorkomen dat je een printopdracht wilt uitvoeren, maar dat het heel lang duurt voordat het document geprint wordt. Of dat je printer zelfs niet gevonden kan worden door de router. Dit is een veelvoorkomend probleem. Maar maak je geen zorgen, want wij hebben de oplossing.

Wat is het probleem?

Printers en andere apparaten willen wel eens spontaan niet meer verbonden zijn. Hierdoor kan je niet meer zorgeloos printen. Dit heeft niets te maken met de printer of jouw computer, maar met de netwerkinstellingen (TCP/IP-netwerk) van het IP adres. 

Het is mogelijk dat (sinds een update) de printer automatisch aan het netwerk wordt verbonden via een WSD-poort. Via Web Services for Devices (WSD) wordt er automatisch gezocht naar jouw  printer, en wordt er een IP-adres aan gehangen. Maar wanneer een printer bijvoorbeeld opnieuw wordt opgestart, kan het zijn dat het ineens gekoppeld is aan een ander IP-adres, en dat zorgt voor vertraging. 

Elk apparaat heeft een IP adres en er zijn twee manieren om het IP adres vast te leggen voor jouw apparaten verbonden aan je netwerk:

  1. Een statisch IP adres: dit stel je handmatig in en zal niet kunnen veranderen
  2. Een dynamisch IP adres (via de DHCP server): dit wordt automatisch door je router toegewezen aan jouw apparaat voor een bepaalde tijd. Er is een bepaalde range(scope) vastgelegd met IP adressen waar de router een IP kiest. De range is bijvoorbeeld van IP adres 50 tot IP adres  150. Hierbij wordt er enkel rekening gehouden met IP adressen binnen de range die al zijn toegewezen door de router.

Het probleem ligt meestal bij het automatisch vastleggen van dus een dynamisch IP adres. Wanneer een ander apparaat ook automatisch een IP adres toegewezen krijgt, bijvoorbeeld wanneer iemand verbindt met jouw wifi-netwerk, kan het zijn dat hij het IP adres krijgt die jouw printer had. Hierdoor ontstaat er dus verwarring en kan jouw printer niet makkelijk meer gevonden worden. Dit resulteert in een trage verbinding, omdat het juiste IP adres gevonden moet worden of zelfs geen verbinding.

Wat is de oplossing?

Door een vast (statisch) IP adres te geven aan jouw printer zal deze altijd hetzelfde blijven. Let er wel op dat je niet per ongeluk een IP adres pakt dat binnen de DHCP range valt van de DHCP server, want die kan hem zomaar weer toekennen aan een ander apparaat. 

Je kan het domein van je DHCP-server en de IP adressen aanpassen in je router. Deze instellingen zijn per router net wat anders. Bekijk dus goed welke router je hebt en google gewoon op: Routerinstellingen + de naam van je router.

Zo goed als nieuw en plug&play!

De aanbieding was voor een tweedehands kleurenlaser MFP, maar met slechts 20 afdrukken eigenlijk zo goed als nieuw. Zeer goed verpakt en heel snel geleverd (volgende dag). Alle instellingen goed gezet en afgedrukt erbij, dus letterlijk uit de doos, aanzetten, WiFi verbinden en klaar. Super service!

door Leon, Nijmegen - 10 / 10

Prettige en snelle afhandeling

Na telefonisch informatie te hebben ontvangen over een door mij beoogde printer, heb ik die meteen besteld. De volgende dag werd de printer geleverd en de verstrekte informatie was juist. Prima werk. Betrouwbaarheid is een grote deugd!

door Francesco, Maarn - 8 / 10

Printer ziet er prima uit!

Printer ziet er prima uit en werkt naar verwachting. Printkwaliteit ook uitstekend.

door Lukas, Drouwenerveen - 9 / 10

Super tevreden, product was op tijd, netjes verpakt en getest voor verzending

Ik heb een retour gestuurde (dus niet nieuw; maar kort gebruikt) hp laserprinter gekocht bij de printerstore, Deze werd niet in de originele doos bezorgd, maar wel heel netjes in een stevige doos, opgevuld met pur-zakken. De printer was uitvoerig getest en de resultaten zaten bijgevoegd. Verder was er van de "gebruikte" status niets terug te zien.

door roderick, oosterhout - 10 / 10

top geregeld

Makkelijk en snel te bestellen, de volgende dag de printer al in huis:)

door Erik Groenestein, Leusden - 9 / 10

Prima samenwerking, snel en correct

Snelle afhandeling van bestelling en levering.

door Claudia, Breda - 10 / 10

Was top!

vragen goed beantwoord en levering conform afspraak. allen de transferkit was leger dan beloofd en dat wordt binnenkort opgelost met een omruiling.

door bas dijkgraaf, Bilthoven - 9 / 10

Uitstekende prijzen, artikelen en snelheid!

Tegen een goede prijs een MFP aangeschaft. Deze moest op een ander adres dan het factuuradres geleverd worden en dit werd direct geregeld door Nick. Ik heb meteen gevraagd of wij ons ook kunnen melden voor onderhoud / reparatie van MFP's die al in ons bezit zijn en ook hier had Nick direct de oplossing. Al met al een zeer fijne ervaring en zeker een aanrader!

door J.E. , Harderwijk - 10 / 10

Prima geholpen

Gebeld over de printer en heel vriendelijk te woord gestaan door de verkoper en goed uitgelegd wat ik van deze printer kon verwachten. Als ik weer een printer nodig heb kom ik hier zeker terug.

door Marianne Pikaar, Leiden - 10 / 10

Vriendelijk, behulpzaam en snel geleverd: fantastisch dus

Gisteren via internet bij De Printer Store terecht gekomen. Een model bekeken en toch nog maar even gebeld. Medewerker was zeer vriendelijk en vroeg nog even door. Onder andere of ik wel aan wifi had gedacht. Dat was erf dus even bij ingeschoten en tijdens het gesprek ander model uitgezocht. Direct besteld en betaald. Volgende dag al in huis. Keurig verpakt. Kortom: ik ben blij.

door Jan, Amstelveen - 10 / 10

9.7

162 beoordelingen

Kiyoh