Veilig documenten printen

Dat het belangrijk is om computers en servers te beveiligen weten we allemaal. Maar wist je dat hackers ook gebruik kunnen maken van je printernetwerk om bij je data te komen?

Slechts 18 procent van de IT-professionals beschouwt printers als een gemiddeld of hoog beveiligingsrisico. Dat blijkt uit onderzoek van Spiceworks in opdracht van HP. Hackers weten dat maar al te goed en kunnen daar misbruik van maken.
Een printer-hack waarbij ongeautoriseerde printopdrachten worden uitgevoerd is nog vrij onschuldig. De gevolgen kunnen veel groter zijn. Het grootste gevaar van een niet-beveiligde printer is dat deze de deur naar jouw netwerk kan openzetten, waardoor hackers toegang krijgen tot gevoelige, vertrouwelijke of privé gegevens.

Maar hoe zorg je nu dat je veilig je documenten af kunt drukken? En dat hackers geen kans krijgen bij je netwerk te komen?

Hieronder 4 tips:

  • Ten eerste hebben veel printers in onze webshop al beveiliging ingebouwd. Ingebouwde functies detecteren bedreigingen, herstellen de printer en beschermen deze van opstarten tot uitschakelen. Sommige printers hebben standaard 256-bits encryptie en/of HP JetAdvantage beveiligingsoplossingen. Dit kun je zien bij de printerspecificaties.
  • Daarnaast kun je ook de printerdata beveiligen. Dat doe je door elke gebruiker zich te laten identificeren met een unieke authenticatiecode voor hij of zij de printer kan gebruiken. Hiermee voorkomt u ook dat geprinte documenten in de printer blijven liggen.
  • Aansluitend op het beveiligen van de data, is het ook belangrijk het werknemersgedrag zo risicoloos mogelijk te maken. Dit omdat in de praktijk blijkt dat veel lekken door onzorgvuldig gedrag worden veroorzaakt. Een methode die hierbij helpt is pull-printing. In plaats van een printopdracht naar een bepaalde printer te ‘duwen’ (push-printing), verstuur je de printopdracht naar een dedicated e-mailadres. De medewerker selecteert vervolgens de meest geschikte printer waar hij een pincode intoetst om het beveiligd printen te starten.
  • Tenslotte, Maak er bij het kopiëren een gewoonte van dat je altijd kijkt of er geen originelen zijn achtergebleven. Controleer ook altijd wanneer je iets van de printer pakt of het compleet is. Voor hetzelfde geld is een deel nog niet afgedrukt omdat het papier op is. Een volgende die het papier bijvult zal dan alsnog jouw afdrukken te zien krijgen.

Wil je een printer met de beste beveiliging in zijn klasse?

Met onze HP Laserjet M479 MFP serie ben je verzekerd van optimale beveiliging:

  • Detectie en afweer van aanvallen. Een reeks geïntegreerde beveiligingsfuncties zorgt ervoor dat uw printer geen ingangspunt voor aanvallen wordt.
  • Zorg voor het beveiligen van vertrouwelijke informatie met optioneel pull-printen en printen met pincode om printtaken uit te voeren.
  • Met de optionele HP JetAdvantage Security Manager kun je de configuratie instellen.
  • Voorkom potentiële aanvallen en neem onmiddellijk maatregelen met directe meldingen van beveiligingsproblemen.

M479

Heb je hulp nodig bij het beveiligen van je printer? Of zoek je een printer met goede beveiligingsopties? Neem contact op, we helpen je graag verder!

Zo goed als nieuw en plug&play!

De aanbieding was voor een tweedehands kleurenlaser MFP, maar met slechts 20 afdrukken eigenlijk zo goed als nieuw. Zeer goed verpakt en heel snel geleverd (volgende dag). Alle instellingen goed gezet en afgedrukt erbij, dus letterlijk uit de doos, aanzetten, WiFi verbinden en klaar. Super service!

door Leon, Nijmegen - 10 / 10

Prettige en snelle afhandeling

Na telefonisch informatie te hebben ontvangen over een door mij beoogde printer, heb ik die meteen besteld. De volgende dag werd de printer geleverd en de verstrekte informatie was juist. Prima werk. Betrouwbaarheid is een grote deugd!

door Francesco, Maarn - 8 / 10

Printer ziet er prima uit!

Printer ziet er prima uit en werkt naar verwachting. Printkwaliteit ook uitstekend.

door Lukas, Drouwenerveen - 9 / 10

Super tevreden, product was op tijd, netjes verpakt en getest voor verzending

Ik heb een retour gestuurde (dus niet nieuw; maar kort gebruikt) hp laserprinter gekocht bij de printerstore, Deze werd niet in de originele doos bezorgd, maar wel heel netjes in een stevige doos, opgevuld met pur-zakken. De printer was uitvoerig getest en de resultaten zaten bijgevoegd. Verder was er van de "gebruikte" status niets terug te zien.

door roderick, oosterhout - 10 / 10

top geregeld

Makkelijk en snel te bestellen, de volgende dag de printer al in huis:)

door Erik Groenestein, Leusden - 9 / 10

Prima samenwerking, snel en correct

Snelle afhandeling van bestelling en levering.

door Claudia, Breda - 10 / 10

Was top!

vragen goed beantwoord en levering conform afspraak. allen de transferkit was leger dan beloofd en dat wordt binnenkort opgelost met een omruiling.

door bas dijkgraaf, Bilthoven - 9 / 10

Uitstekende prijzen, artikelen en snelheid!

Tegen een goede prijs een MFP aangeschaft. Deze moest op een ander adres dan het factuuradres geleverd worden en dit werd direct geregeld door Nick. Ik heb meteen gevraagd of wij ons ook kunnen melden voor onderhoud / reparatie van MFP's die al in ons bezit zijn en ook hier had Nick direct de oplossing. Al met al een zeer fijne ervaring en zeker een aanrader!

door J.E. , Harderwijk - 10 / 10

Prima geholpen

Gebeld over de printer en heel vriendelijk te woord gestaan door de verkoper en goed uitgelegd wat ik van deze printer kon verwachten. Als ik weer een printer nodig heb kom ik hier zeker terug.

door Marianne Pikaar, Leiden - 10 / 10

Vriendelijk, behulpzaam en snel geleverd: fantastisch dus

Gisteren via internet bij De Printer Store terecht gekomen. Een model bekeken en toch nog maar even gebeld. Medewerker was zeer vriendelijk en vroeg nog even door. Onder andere of ik wel aan wifi had gedacht. Dat was erf dus even bij ingeschoten en tijdens het gesprek ander model uitgezocht. Direct besteld en betaald. Volgende dag al in huis. Keurig verpakt. Kortom: ik ben blij.

door Jan, Amstelveen - 10 / 10

9.7

162 beoordelingen

Kiyoh