Wat is het verschil tussen een inkjet- en laserprinter?

Ben je op zoek naar een nieuwe printer? Dan ben je bij de Printerstore aan het juiste adres! Wij hebben veel (refurbished) laserprinters in diverse prijsklassen, voor ieder wat wils. Maar wat voor nieuwe printer wil je, heb je al een keuze gemaakt tussen een inkjet en laserprinter? Wij leggen het verschil uit tussen een inkjet- en laserprinter om de keuze voor jou gemakkelijker te maken!

De voor- en nadelen van een inkjet printer

Er zijn veel verschillen tussen een inkjet printer en een laserprinter. Eén van de grootste verschillen heeft met de print techniek te maken. De naam zegt het al, een inkjet printer werkt met inkt dat door kleine gaatjes uit de printkop op papier gespoten wordt.

Het nadeel van een inkjet printer is dat de printkop uit kan drogen omdat inkt vloeibaar is. Ga je niet met regelmaat printen? Dan ligt uitdroging van de printkop op de loer en kun je beter kiezen voor een laserprinter. Ook gaan de cartridges van inkjet printers minder lang mee dan de toners van laserprinters.

De voor- en nadelen van een laserprinter

Een laserprinter gebruikt toner om te printen. Toner is een soort poeder dat door een laserprinter op papier wordt aangebracht. Het voordeel hiervan is dat een toner niet uitdroogt, je kunt daarom gerust de laserprinter een langere tijd niet gebruiken zonder daarvan problemen te ondervinden.

Het nadeel van een laserprinter is dat deze duurder is in de aanschaf en dat deze printers geen hoge resolutie hebben. Wil je veel foto’s gaan printen? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een inkjet printer. Hoewel je voor een laserprinter bij aanschaf meer betaalt, kan het toch verstandiger zijn om voor zo’n printer te kiezen. Zeker wanneer je veel zwart-wit print; de toners voor laserprinters hebben namelijk een veel grotere capaciteit.

Verschil inkjet- en laserprinter

Uit ervaring weten we dat de meeste kantoren een laserprinter hebben staan. Dit omdat deze praktischer zijn in gebruik en omdat je voor een inkjetprinter vaker nieuwe cartridges nodig hebt. Onderstaande tabel kan je helpen bij het maken van de juiste keuze voor een inkjet- of laserprinter.

Functionaliteiten Inkjetprinter Laserprinter
Foto’s printen? Ja Nee
Teksten printen Nee Ja
Veel en snel printen Ja Ja
Lang doorprinten? Nee Ja

Belangrijk: Dat de tabel aangeeft dat een bepaalde functionaliteit bij een printertype niet van toepassing is, wil niet zeggen dat deze daar helemaal niet voor gebruikt kan worden. Het geeft aan dat het type printer daar minder geschikt voor is. Zo print een inkjetprinter mooiere foto’s dan een laserprinter, maar is het niet onmogelijk om foto’s te printen met een laserprinter.

Advies nodig?

Heb je nog twijfels over welke printer het beste bij jou en je printgebruik past en wil je graag advies? Stel ons dan je vraag via de chat, telefonisch of per email. Wij helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze.

Hieronder twee modellen laserprinters uit onze shop om de keuze wat makkelijker te maken voor je:

HP LaserJet mono Pro M404 serie A4 zwart wit printer

Op zoek naar een krachtige zwart wit-printer voor zakelijk gebruik?
De HP LaserJet mono Pro M404 laserprinter past perfect bij middelgrote bedrijven. Met een hoge afdruksnelheid voer je kantoortaken snel uit. De printer is uitgerust met een Ethernet-aansluiting en dankzij een invoerlade voor 350 vel en een uitvoerlade voor 150 vel hoef je minder vaak het papier aan te vullen. Ervaar daarnaast ook het gemak van mobiel printen.

Laserjet M404n

Bekijk dit scherp geprijsde model.

 

HP Color LaserJet Enterprise Flow M880z 

 Deze hoogwaardige enterprise MFP stroomlijnt workflows en versnelt documenttaken met geavanceerde afwerkingsopties en de mogelijkheid om bestanden te delen. Geef gebruikers rechtstreeks toegang tot deze MFP via mobiel afdrukken en touch-to-print technologie.

Is de HP Color Laserjet Flow M880z serie precies wat je zoekt? Bekijk hem snel.

Zo goed als nieuw en plug&play!

De aanbieding was voor een tweedehands kleurenlaser MFP, maar met slechts 20 afdrukken eigenlijk zo goed als nieuw. Zeer goed verpakt en heel snel geleverd (volgende dag). Alle instellingen goed gezet en afgedrukt erbij, dus letterlijk uit de doos, aanzetten, WiFi verbinden en klaar. Super service!

door Leon, Nijmegen - 10 / 10

Prettige en snelle afhandeling

Na telefonisch informatie te hebben ontvangen over een door mij beoogde printer, heb ik die meteen besteld. De volgende dag werd de printer geleverd en de verstrekte informatie was juist. Prima werk. Betrouwbaarheid is een grote deugd!

door Francesco, Maarn - 8 / 10

Printer ziet er prima uit!

Printer ziet er prima uit en werkt naar verwachting. Printkwaliteit ook uitstekend.

door Lukas, Drouwenerveen - 9 / 10

Super tevreden, product was op tijd, netjes verpakt en getest voor verzending

Ik heb een retour gestuurde (dus niet nieuw; maar kort gebruikt) hp laserprinter gekocht bij de printerstore, Deze werd niet in de originele doos bezorgd, maar wel heel netjes in een stevige doos, opgevuld met pur-zakken. De printer was uitvoerig getest en de resultaten zaten bijgevoegd. Verder was er van de "gebruikte" status niets terug te zien.

door roderick, oosterhout - 10 / 10

top geregeld

Makkelijk en snel te bestellen, de volgende dag de printer al in huis:)

door Erik Groenestein, Leusden - 9 / 10

Prima samenwerking, snel en correct

Snelle afhandeling van bestelling en levering.

door Claudia, Breda - 10 / 10

Was top!

vragen goed beantwoord en levering conform afspraak. allen de transferkit was leger dan beloofd en dat wordt binnenkort opgelost met een omruiling.

door bas dijkgraaf, Bilthoven - 9 / 10

Uitstekende prijzen, artikelen en snelheid!

Tegen een goede prijs een MFP aangeschaft. Deze moest op een ander adres dan het factuuradres geleverd worden en dit werd direct geregeld door Nick. Ik heb meteen gevraagd of wij ons ook kunnen melden voor onderhoud / reparatie van MFP's die al in ons bezit zijn en ook hier had Nick direct de oplossing. Al met al een zeer fijne ervaring en zeker een aanrader!

door J.E. , Harderwijk - 10 / 10

Prima geholpen

Gebeld over de printer en heel vriendelijk te woord gestaan door de verkoper en goed uitgelegd wat ik van deze printer kon verwachten. Als ik weer een printer nodig heb kom ik hier zeker terug.

door Marianne Pikaar, Leiden - 10 / 10

Vriendelijk, behulpzaam en snel geleverd: fantastisch dus

Gisteren via internet bij De Printer Store terecht gekomen. Een model bekeken en toch nog maar even gebeld. Medewerker was zeer vriendelijk en vroeg nog even door. Onder andere of ik wel aan wifi had gedacht. Dat was erf dus even bij ingeschoten en tijdens het gesprek ander model uitgezocht. Direct besteld en betaald. Volgende dag al in huis. Keurig verpakt. Kortom: ik ben blij.

door Jan, Amstelveen - 10 / 10

9.7

162 beoordelingen

Kiyoh