Het verschil tussen een toner en een inktcartridge

Het kiezen van een printer die precies aansluit op je wensen kan best lastig zijn. Dan is er ook nog de keuze of je een printer kiest met inkt cartridges of toners. Wat zijn nu eigenlijk precies de verschillen en hoe maak je de juiste keuze? Dat leggen we hieronder uit!

Inkjet- of laserprinter

Het grootste verschil is dat inktcartridges enkel gebruikt worden voor inkjetprinters, terwijl toners (of toner cartridges) bij laserprinters worden gebruikt. Inktcartridges bevatten vloeibare inkt die snel op het papier verspreid worden. Ze bestaan in verschillende kleuren, maar de meest voorkomende kleuren zijn zwart, geel, cyaan en magenta. Met deze vier basiskleuren is het mogelijk om alle benodigde kleuren af te drukken. 

In tegenstelling tot inktcartridges bevatten toners kleurenpoeder, in plaats van vloeibare inkt. De laserprinter projecteert het document op een zogenoemde drum. Dit is een elektrisch geladen rol, waar het tonerpoeder volgens het aangegeven patroon aan blijft plakken. Met behulp van hitte wordt het poeder op papier afgedrukt. Tonerpoeder kan niet uitdrogen, waardoor uw toners lang meegaan. 

Capaciteit

Een ander verschil is de capaciteit. Waar inktcartridges gemiddeld rond de 500 pagina’s afdrukken, kan het bij toners oplopen tot wel 2.000 pagina’s. Voor thuisgebruik is een inkjetprinter met inktcartridges de meest voorkomende optie. Bij grotere printvolumes, bijvoorbeeld op kantoren, is een laserprinter met toners het meest geschikt. 

Voor- en nadelen

Een inktjetprinter is meestal goedkoper dan een laserprinter. Ook zijn inktcartridges goedkoper dan toners. Maar toners gaan veel langer mee en laserprinters kunnen veel sneller afdrukken. De afdrukken met toners zijn scherp en watervast. Een nadeel van inktcartridges is dat de spuitmondjes dicht kunnen gaan zitten als ze niet vaak gebruikt worden.

Welke soorten toners zijn er

Op de Printerstore vind je voornamelijk HP Laserjet printers. Deze gebruiken zoals eerder uitgelegd toners. Wij hebben originele HP toners en huismerk toners. De kwaliteit van onze huismerk toners doet niet onder voor de originele. Sommige toners zijn high-capacity, of hoge capaciteit toners. Deze worden aangeduid met een X en hebben 35% lagere kosten per pagina dan met een standaard toner cartridge. Omdat je lang doet met een high-capacity toner hoeft je amper te recyclen. 

Hoe vind ik de juiste toner voor mijn printer?

Dat is heel eenvoudig. Kijk snel bij onze keuzehulp. Als je het model van je printer intypt, krijg je direct de juiste toners te zien! Heb je nog vragen? Bel, of mail ons of gebruik de chatfunctie.

 

  

In tegenstelling tot inktcartridges bevatten toners kleurenpoeder, in plaats van inkt.

Zo goed als nieuw en plug&play!

De aanbieding was voor een tweedehands kleurenlaser MFP, maar met slechts 20 afdrukken eigenlijk zo goed als nieuw. Zeer goed verpakt en heel snel geleverd (volgende dag). Alle instellingen goed gezet en afgedrukt erbij, dus letterlijk uit de doos, aanzetten, WiFi verbinden en klaar. Super service!

door Leon, Nijmegen - 10 / 10

Prettige en snelle afhandeling

Na telefonisch informatie te hebben ontvangen over een door mij beoogde printer, heb ik die meteen besteld. De volgende dag werd de printer geleverd en de verstrekte informatie was juist. Prima werk. Betrouwbaarheid is een grote deugd!

door Francesco, Maarn - 8 / 10

Printer ziet er prima uit!

Printer ziet er prima uit en werkt naar verwachting. Printkwaliteit ook uitstekend.

door Lukas, Drouwenerveen - 9 / 10

Super tevreden, product was op tijd, netjes verpakt en getest voor verzending

Ik heb een retour gestuurde (dus niet nieuw; maar kort gebruikt) hp laserprinter gekocht bij de printerstore, Deze werd niet in de originele doos bezorgd, maar wel heel netjes in een stevige doos, opgevuld met pur-zakken. De printer was uitvoerig getest en de resultaten zaten bijgevoegd. Verder was er van de "gebruikte" status niets terug te zien.

door roderick, oosterhout - 10 / 10

top geregeld

Makkelijk en snel te bestellen, de volgende dag de printer al in huis:)

door Erik Groenestein, Leusden - 9 / 10

Prima samenwerking, snel en correct

Snelle afhandeling van bestelling en levering.

door Claudia, Breda - 10 / 10

Was top!

vragen goed beantwoord en levering conform afspraak. allen de transferkit was leger dan beloofd en dat wordt binnenkort opgelost met een omruiling.

door bas dijkgraaf, Bilthoven - 9 / 10

Uitstekende prijzen, artikelen en snelheid!

Tegen een goede prijs een MFP aangeschaft. Deze moest op een ander adres dan het factuuradres geleverd worden en dit werd direct geregeld door Nick. Ik heb meteen gevraagd of wij ons ook kunnen melden voor onderhoud / reparatie van MFP's die al in ons bezit zijn en ook hier had Nick direct de oplossing. Al met al een zeer fijne ervaring en zeker een aanrader!

door J.E. , Harderwijk - 10 / 10

Prima geholpen

Gebeld over de printer en heel vriendelijk te woord gestaan door de verkoper en goed uitgelegd wat ik van deze printer kon verwachten. Als ik weer een printer nodig heb kom ik hier zeker terug.

door Marianne Pikaar, Leiden - 10 / 10

Vriendelijk, behulpzaam en snel geleverd: fantastisch dus

Gisteren via internet bij De Printer Store terecht gekomen. Een model bekeken en toch nog maar even gebeld. Medewerker was zeer vriendelijk en vroeg nog even door. Onder andere of ik wel aan wifi had gedacht. Dat was erf dus even bij ingeschoten en tijdens het gesprek ander model uitgezocht. Direct besteld en betaald. Volgende dag al in huis. Keurig verpakt. Kortom: ik ben blij.

door Jan, Amstelveen - 10 / 10