Waar je op moet letten als je een refurbished printer koopt.

Je bent op zoek naar een printer, maar je wilt er niet te veel aan uitgeven. Dus ga je op zoek naar een tweedehands… Als je op Google zoekt krijg je een waslijst met aanbieders die van alles en nog wat aanbieden. Maar hoe kies je nu de juiste printer en wat houden de getallen in van een printer?

 

Tellerstand 

De tellerstand is het aantal geprinte pagina’s. Elke printer heeft vanuit de fabrikant een aanbevolen aantal geprinte pagina’s per maand. Een laserjet 5525 printer heeft bijvoorbeeld een aanbevolen aantal van 1500 tot 5000 pagina’s per maand. En een Laserjet M402 750 tot 4000 pagina’s per maand. Als je ongeveer weet hoeveel je print kan je je type printer kiezen.

Bij een refurbished printer wil je wel graag weten wat deze printer al geprint heeft.
Wat dus belangrijk is om een goede keuze te kunnen maken, is dat de tellerstand van de printer niet te hoog is. Hoe lager de tellerstand hoe beter.

Tonerstand

Dit is het percentage wat nog in de toner zit. Bij toners heb je starters toners, A versie en X versie. Fabrikanten verdienen aan toners. Nieuwe printers worden meestal verkocht met starter toners, zodat je gelijk kunt printen. Vaak zit er in die starters de helft aan toners t.o.v. van de A versie. De X versie is een hoge capaciteit toner. Met een toner van bijvoorbeeld de Laserjet M404 ( CF259A) kun je 3000 pagina’s printen. Met de hoge capaciteit toner (CF259X), kun je 10.000 pagina’s printen. Deze toner is vaak 2x zo duur dan een A versie, maar je kunt er meer dan 3x zo veel mee printen! Om je print kosten naar beneden te brengen kun je dus beter voor de X versie gaan. Kies je een huismerk toner, dan ben je weer goedkoper uit. Let wel op! In huismerk toners zit ook veel verschil in kwaliteit. Op zoek naar een goed alternatief voor toners? Laat het ons weten. Wij kunnen voor elk merk printer een toner aanbieden!

Fuserstand

De fuserstand is het percentage wat je nog kunt printen met de fuser. Een fuser is eigenlijk een soort van oven die de toner op het papier bakt. De printer geeft zelf aan wanneer de fuser vervangen moet worden. In de specificaties van de printer kan je terug vinden wanneer de fuser vervangen moet worden. Bij een HP printer staat die bij de ‘duty cycle’ of ‘maandelijks afdrukvolume’. Het eerste getal dat er staat geeft aan wat je zonder problemen makkelijk zou kunnen printen. Is dit aantal bereikt, dan zit het op korte termijn vervangen van onderdelen eraan te komen. Denk hier aan fuser en transferbelt. Voorbeeld: De Laserjet M775 heeft een duty cicle van 120.000 prints. Bij 150.000 prints moet je de fuser en transferkit vervangen. Als je een refurbished Laserjet koopt, kijk dan goed naar het aantal prints die er gemaakt zijn. Hier geldt dus ook dat hoe hoger de fuserstand is, hoe beter de keuze.

Transferbelt stand

Dit is het percentage dat je nog met de transferbelt kan printen. Een transferbelt is een folie waar de toner op komt te liggen voordat het op het papier komt. Deze belt transporteert de toner van de cartridge op het papier. Dit gebeurt door middel van statische elektriciteit. Deze belt zit alleen in een kleuren laser printer. Vaak moet deze belt vervangen worden bij 150.000 pagina’s bij normaal gebruik. Dit is per model verschillend. De printer geeft zelf aan wanneer dit onderdeel vervangen moet worden. Hier geld ook weer, hoe hoger het percentage hoe beter.

Pick-up rollers

Deze moeten vaak vervangen worden bij 100.000 pagina’s. De printer geeft dit niet aan maar als u een jaarlijkse check-up laat uitvoeren door een monteur, kunt u zorgeloos blijven printen zonder problemen.

De keuze voor een juiste printer is dus niet lastig, echter zijn er wel dingen waar je rekening mee moet houden.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit blog artikel, of heeft u hulp nodig bij het uitzoeken van een geschikte refurbished printer? Laat het ons weten! Wij helpen u graag om de juiste keuze te maken. U kunt ook gebruik maken van de chatfunctie.

Jaarlijkse check-up

De printerstore heeft een landelijke dekking en kan een jaarlijkse check-up en schoonmaakbeurt al verzorgen vanaf €120 ex. BTW all-in. Met een speciale stofzuiger zuigen wij het papierstof en toner resten op uit de printer en checken of alle onderdelen nog naar behoren werken. Wij vervangen de pick-up rollers en voeren een firmware update uit. Dit voorkomt problemen in de toekomst.

Zo goed als nieuw en plug&play!

De aanbieding was voor een tweedehands kleurenlaser MFP, maar met slechts 20 afdrukken eigenlijk zo goed als nieuw. Zeer goed verpakt en heel snel geleverd (volgende dag). Alle instellingen goed gezet en afgedrukt erbij, dus letterlijk uit de doos, aanzetten, WiFi verbinden en klaar. Super service!

door Leon, Nijmegen - 10 / 10

Prettige en snelle afhandeling

Na telefonisch informatie te hebben ontvangen over een door mij beoogde printer, heb ik die meteen besteld. De volgende dag werd de printer geleverd en de verstrekte informatie was juist. Prima werk. Betrouwbaarheid is een grote deugd!

door Francesco, Maarn - 8 / 10

Printer ziet er prima uit!

Printer ziet er prima uit en werkt naar verwachting. Printkwaliteit ook uitstekend.

door Lukas, Drouwenerveen - 9 / 10

Super tevreden, product was op tijd, netjes verpakt en getest voor verzending

Ik heb een retour gestuurde (dus niet nieuw; maar kort gebruikt) hp laserprinter gekocht bij de printerstore, Deze werd niet in de originele doos bezorgd, maar wel heel netjes in een stevige doos, opgevuld met pur-zakken. De printer was uitvoerig getest en de resultaten zaten bijgevoegd. Verder was er van de "gebruikte" status niets terug te zien.

door roderick, oosterhout - 10 / 10

top geregeld

Makkelijk en snel te bestellen, de volgende dag de printer al in huis:)

door Erik Groenestein, Leusden - 9 / 10

Prima samenwerking, snel en correct

Snelle afhandeling van bestelling en levering.

door Claudia, Breda - 10 / 10

Was top!

vragen goed beantwoord en levering conform afspraak. allen de transferkit was leger dan beloofd en dat wordt binnenkort opgelost met een omruiling.

door bas dijkgraaf, Bilthoven - 9 / 10

Uitstekende prijzen, artikelen en snelheid!

Tegen een goede prijs een MFP aangeschaft. Deze moest op een ander adres dan het factuuradres geleverd worden en dit werd direct geregeld door Nick. Ik heb meteen gevraagd of wij ons ook kunnen melden voor onderhoud / reparatie van MFP's die al in ons bezit zijn en ook hier had Nick direct de oplossing. Al met al een zeer fijne ervaring en zeker een aanrader!

door J.E. , Harderwijk - 10 / 10

Prima geholpen

Gebeld over de printer en heel vriendelijk te woord gestaan door de verkoper en goed uitgelegd wat ik van deze printer kon verwachten. Als ik weer een printer nodig heb kom ik hier zeker terug.

door Marianne Pikaar, Leiden - 10 / 10

Vriendelijk, behulpzaam en snel geleverd: fantastisch dus

Gisteren via internet bij De Printer Store terecht gekomen. Een model bekeken en toch nog maar even gebeld. Medewerker was zeer vriendelijk en vroeg nog even door. Onder andere of ik wel aan wifi had gedacht. Dat was erf dus even bij ingeschoten en tijdens het gesprek ander model uitgezocht. Direct besteld en betaald. Volgende dag al in huis. Keurig verpakt. Kortom: ik ben blij.

door Jan, Amstelveen - 10 / 10

9.7

162 beoordelingen

Kiyoh